Za glas u Interpolu Priština daje satove, poklone, novac?

Skupi satovi, zlatan nakit, nekoliko hiljada dolara na ruke stranim zvaničnicima – neki su od načina na koje Priština pokušava da „kupi“ glasove za Interpol.

Naime, Priština želi člantsvo u toj međunarodnoj organizaciji, a prilika za to je Skupština Interpola 20. novembra. Kako navodi „Politika“, da bi obezbedili dolazak delegacija država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, Albanci su spremni da im plate višednevni boravak u Dubaiju.

List, ipak, procjenjuje da je, uprkos lobiranju privremenih kosovskih institucija, gotovo izvjesno da će neki među onim delegatima koji će dobiti novac ili skupe poklone, prilikom tajnog glasanja, dati podršku Srbiji.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je za „Politiku“ da nije tajna da Albanci sa Kosova daju ogroman novac za lobiranje podsjetivši da se pisalo o tome koliko je Marti Ahtisari zaradio za svoj plan.

„Dakle, oni plaćaju ostvarenje svojih interesa. S druge strane, mi smo i stidljive pokušaje države da iznajmi lobi agencije u Americi u domaćoj javnosti dočekivali na nož“, rekao je Krstić.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password