VUČIĆ: JOŠ JAČE ĆU SE BORITI ZA SRBIJU I SRPSKI NAROD

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ga Orden Svetog Save Prvog stepena kojim ga je odlikovao Arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve /SPC/ obavezuje da još napornije radi za Srbiju i srpski narod gdje god živi.


Vučić je zahvalio NJegovoj svetosti patrijarhu Irineju koji mu je uručio Orden na svečanoj akademiji u Beogradu povodom 800 godina samostalnosti SPC.

„Orden koji ste mi dodelili obavezuje me da radim još napornije, još snažnije se borim za našu Srbiju, za njeno jedinstvo i za Srbiju na Kosovu i Metohiji“, naglasio je Vučić.

On je istakao da ga ovo odlikovanje obavezuje i na još veću podršku srpskom narodu zapadno od Drine i Dunava, u Crnoj Gori i svuda gdje žive Srbi.

Vučić je izrazio nadu da će istina pobijediti, da će srpstvo i srbijanstvo kad-tad biti jedno, te da će vječnost ostati za one koji je zaslužuju.

„A zaslužuje je ova država, ova crkva i onaj po kome se ovaj orden zove“, naglasio je Vučić.

On je na svečanoj akademiji, kojoj je prisustvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, podsjetio da su srpska crkva i srpska država takoreći rođene zajedno, na istim vrijednostima, temeljima i porukama.

Vučić je rekao i da su kritike koje su SPC i patrijarh Irinej dobili zbog odluke da mu dodijele ovo priznanje „kritike na njegov račun“.

Vučić je zahvalio patrijarhu Irineju za veliku čast i za to što je odbio da učestvuje u dijeljenju velikog narodnog duha na srpski i srbijanski, znajući da je sve što se radi u Srbiji jedini način da cjelokupno srpstvo bude zaštićeno.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password