Vojna delegacija Srbije morala da skine uniforme da bi ušla u Crnu Goru

Crnogorske vlasti nisu dozvolile srpskoj vojnoj delegaciji, na čijem je čelu ministar Aleksandar Vulin, da u Crnu Goru uđu u srpskim uniformama.

Kako navodi Sputnjik, vojna delegacija je morala da se presvuče, da skine uniforme, kako bi im bio odobren ulazak.

To se desilo uoči puta u Rovca kod Kolašina, gdje bi ministar odbrane Srbije danas trebalo da položi vijenac kod spomenika Pavlu Bulatoviću. Beogradski mediji javljaju da su crnogorske vlasti u ponedjeljak poslije podne najpre izdale dozvolu delegaciji Ministarstva odbrane, koja je podrazumijevala da oni u Kolašin mogu da dođu u uniformama.

Međutim, tokom večeri su pozvali našeg ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića na hitan sastanak, saopštivši mu da dozvola za uniforme — više ne važi.

Vulin je Tanjugu rekao da nisu tačne spekulacije da je delegacija Vojske Srbije zaustavljena na graničnom prelazu sa Crnom Gorom, ali je potvrdio da crnogorske vlasti nisu dozvolile srpskoj vojnoj delegaciji, na cijem je čelu, da u Crnu Goru udju u srpskim uniformama.

Vulin je prisustvovao svetoj liturgiji u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina, povodom 20 godina od atentata na saveznog ministra odbrane SR Jugoslavije Pavla Bulatovića.

Svetu liturgiju služio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a liturgiji su prisustvovali članovi porodice Pavla Bulatovića i brojni građani.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password