Višković: Vlada kreirala onlajn platformu “Biznis Srpske”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada kreirala onlajn platformu “Biznis Srpske” za investicije, na kojoj su predstavljeni prirodni resursi Republike.

“Riječ se o materijalu koji se svaki dan inovira. Ponosan sam na ovaj materijal”, istakao je Višković.

On je naglasio da je ovo prvi put da Republika Srpska ima ovakav materijal na engleskom, ruskom, srpskom i njemačkom jeziku, koji je dostupan svim potencijalnim investitorima.

“Mi ćemo posredstvom naših predstavništava i privrednih komora sa kojima smo već razgovarali, u Bavarskoj, Sankt Peterburgu, materijal distribuisati kako bi potencijalnim investitorima pokazali čime raspolaže Republika Srpska u sferi poljoprivrede, energetike, banjskog turizma, prerađivačke industrije”, pojasnio je predsjednik Vlade Republike.

Prema njegovim riječima, u prezentaciju su uvrštena i zakonska rješenja Republike Srpske i mogućnost da investitori ministarstvima upute određena pitanja.

“Ima i vodič na koji način se mogu registrovati preduzeća, a besplatno su prezentovani i naši privredni kapaciteti iz raznih oblasti”, izjavio je Višković za RTRS.

On je poručio da Vlada i na ovaj način poziva “velike igrače” iz Evrope da dođu i skupa iskoriste potencijale Republike Srpske na obostranu korist.

“Krajem marta u Administarstivnom centru imaćemo sastanak o poziciji privrede i pravcima daljeg razvoja sa stotinjak učesnika sa oba javna univerziteta, najvećim privrednicima iz Srpske, predstavnicama potrebnih institucija da kreiramo nekoliko mjera i zaključaka koji su to koraci da našu privredu još brže i bolje pozicioniramo u evropskim i regionalnim okvirima”, naglasio je Višković.

On je za 4. septembar najavio međunarodnu konferenciju u Banjaluci na kojoj će biti prezentovani potencijali Republike Srpske.

Srna

Prethodni članakTeška saobraćajka u Trebinju: Automobil udario djevojku, hitno prevezena u bolnicu
Naredni članakVladika Dimitrije predvodio litiju u Podgorici: Mi ne rušimo, već gradimo bolje društvo