Višković: Svjesno opstruisan moj odlazak u Njujork

BANJALUKA – „U Vašington nisam otišao zato što do današnjeg dana još uvijek nisam dobio vizu SAD, ali mislim da je svjesno opstruisan moj odlazak u Njujork i Vašington jer bih bio jedini premijer koji bi se pojavio ispred BIH i to očito nekima nije bila namjera“.

Rekao je ovo danas Radovan Višković, premijer RS komentarišući posjetu delegacije Vlade RS koja se nalazi u SAD-u.

„Bio sam spreman da  odem na sastanak sa MMF-om i Svjetskom bankom u Vašington, ali nisam otišao i nisam zbog toga pretjerano tužan“, rekao je Višković.

Naglasio je da mu viza nije odbijena te da očekuje da će vizu dobiti u narednih nekoliko dana.

Višković: Konačno formirati Savjet ministara

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je danas da je krajnje vrijeme da bude formiran Savjet ministara, s ciljem uspostavljanja funkconalne BiH.

„U srijedu, 17. februara, razgovaraće lideri SNSD-a Milorad Dodik, SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a BiH Dragan Čović. Principi SNSD-a su jasni, zalažemo se da vlast bude formirana, iako mnogi misle da to radimo da bi bili u vlasti, što nije tačno, jer nama treba funkconalna BiH“, rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je ocijenio da sadašnja situacija ide na štetu svih građana u BiH.

Višković, koji je i premijer Srpske, podsjetio je da postoji veliki broj otvorenih pitanja u Federaciji BiH /FBiH/ i u Savjetu ministara.

„Očekujem da uskoro dobijem kolegu u FBiH i da se odmah dogovaramo o određenim pitanjima. Imamo problem u raspodjeli koeficijenata PDV-a, zatim nefunkcionisanja `Elektroprenosa BiH`, pitanja koja se tiču suzbijanja sive ekonomje. Spreman sam za razgovore kada budem imao sagovornika, kao i da imamo zajedničke sjednice vlada“, rekao je Višković.

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password