VIŠKOVIĆ POZVAO DIJASPORU DA PROMOVIŠE POTENCIJALE SRPSKE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u austrijskom gradu Lincu da je ekonomski razvoj od ključnog značaja za Srpsku i pozvao predstavnike dijaspore da promovišu njene potencijale posebno u oblasti privrede i turizma.
Na sastanku Viškovića sa predstavnicima dijaspore iz Gornje Austrije, održanom sinoć u Lincu, istaknut je značaj saradnje Republike Srpske i Austrije, čemu posebno doprinose ljudi sa naših prostora svojim privrednim aktivnosti u ovoj austrijskoj regiji. 

Višković je naglasio da je jačanje realnog sektora i povećanje stope zaposlenosti u Srpskoj jedan od prioriteta Vlade i podsjetio da je to predviđeno i mjerama i aktivnostima iz Programa ekonomskih reformi. 

Predstavnici dijaspore su naglasili značaj veza i kontakata koje ostvaruju sa institucija Republike Srpske i udruženjima s ciljem unapređenja saradnje na obostranu korist, saopšteno je danas iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. 

Sastanku sa predstavnicikma dijaspore iz Gornje Austrije prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević. 

Višković je prethodno posjetio crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Lincu gdje je razgovarao sa parohom Draganom Mičićem koji je istakao da je njegovanje tradicije, kulture i jezika od izuzetne važnosti za srpsku zajednicu u Austriji.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password