Večeras počinje „Evrosong“

U Tel Avivu počinje najdugovJečniji televizijski šou program na svijetu – „Pjesma Evrovizije“. Na prvoj polufinalnoj večeri nastupa predstavnica Srbije, Nevena Božović. Bosna i Hercegovina nema svog predstavnika na ovom takmičenju.

Ceremonijom simboličnog defilea učesnika narandžastim tepihom, koji je održan u nedjelju uveče u centru Tel Aviva, zvanično je otvoreno ovogodišnje takmičenje za „Pjesmu Evrovizije“.

Mogli su se vidjeti dotjerani, adekvatno i primjereno odjeveni, ali i neobično stilizovani, prenaglašeni i upadljivi, no to i jeste karakteristika ovog muzičkog spektakla.

Srpskoj delegaciji sva pažnja je usmerena na nastup Nevene Božović i prvo polufinalno veče.

„To su ljudi koji prate ‘Evrosong’, koji znaju puno o svima nama, što me svaki put ponovo iznenadi, tako da, lijepo je biti ovde ponovo“, kaže Božović.

„Nevena ima izuzetan glas, pjesma je, takođe, jako moćna. Njen izgled, kostim, šminka. Zato smo hteli da u nastupu akcenat stavimo samo na nju i da nekim scenskim, svjetlosnim, grafičkim elementima pojačamo ono što ona iznosi kroz svoj glas na scenu. Ove godine po prvi put imamo animaciju kojom smo pokušali da pojačamo taj utisak. Svjetlost smo napravili malo kontrastnije, što će publika vidjeti u prvom polufinalu“, objašnjava reditelj nastupa, Miodrag Kolarić.

Brojevi telefona na koje se iz dijaspore može glasati za predstavnicu Srbije

Brojevi telefona na koje se iz dijaspore može glasati za predstavnicu Srbije

Po 10 država koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova, takmičiće se u finalu 18. maja zajedno sa takozvanom, „velikom petorkom“ koju čine Britanci, Španci, Nemci, Italijani i Francuzi a direktan plasman u finale ima i Izrael kao zemlja domaćin.

Prema prognozama svetskih kladionica, u takmičenju za najbolju pjesmu Evrope, najveće šanse za pobedu ima Holandija, a među favoritima su i Rusija, Italija, Švedska i Francuska.

Inače 64. „Evrosong“ se održava pod sloganom „Dare to Dream“ – „Usudi se da sanjaš“, u hali „Ekspo“ Tel Aviv, čiji Paviljon dva, u kom je smeštena bina, zauzima prostor od 50.000 metara kvadratnih.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password