Užasni prizori iz Hrvatskog sabora, Pernar iznesen, Bunjac prijetio smrću

Oko jedan sat poslije ponoći, tokom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provođenju strukturnih reformi – dogodio se incident u Saboru.

Iz sabornice je izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar koji je i nakon dvije opomene nastavio govoriti o Ivi Sanaderu pozivajući ga da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izrekao je opomenu i zabranu govora do kraja rasprave i Branimiru Buncu (Živi zid) koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, kako je kazao „kukavički poslao stražu da izbaci Pernara“. Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami, rekao mu je, očito ‘ciljajući’ na Brkićevu kupovinu motora. Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: „Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?“, pa zaradio opomenu.

Straža je u nastavku sjednice krenula nositi Pernara van Sabornice, a Bunjac je izgubio živce.

TRENUTAK KADA ME IZNOSE IZ SABORA PO NALOGU MILJANA BRKIĆAMislite da će ovu snimku nasilja u najvišem zakonodavnom tijelu u državi prenijeti mediji?Govor koji je doveo do toga da je Brkić naredio moje izbacivanje možete vidjeti ovdje >> https://www.facebook.com/1382789368713509/posts/2324116301247473?sfns=moA live cijelog događaja ovdje >> https://www.facebook.com/pernari/videos/1934538036656726?sfns=mo

Objavljuje Ivan Pernar u Četvrtak, 4. travnja 2019.


Počeo je vikati i naguravati se sa Stražom. „Dosta toga, sram vas bilo – nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!“, vikao je. 

„Ovo je Hrvatski sabor, ovo su vam vrijednosti i EU-a i NATO-a, ovo je politika zapadnog imperijalizma kojem je sve podređeno, dame i gospodo…“, vikao je Pernar dok ga je Straža iznosila iz sabornice. Usput se snimao mobitelom.

Nakon toga Pernar je dao izjavu novinarima i prepričao što se dogodilo. 

U međuvremenu, Bunjac je nastavio prijetiti saborskoj Straži, javlja HRT.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password