UŽASNA NESREĆA U STOCU: Vozač tegljača gurnuo, pa pregazio starca Marka Bjelicu iz Berkovića

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar danas je u 11:45 časova, usljed povreda zadobivenih u saobraćajnoj nesreći, podlegao Marko Bjelica (91) iz Berkovića, na kojeg je, najvjerovatnije, naletio automobil dok se kretao cestom na raskrsnici u Stocu prema Berkovićima. 

Kako je rečeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, nesretni starac je u 11 časova nađen kraj ceste s povredama te je odmah odvezen u tamošnji Dom zdravlja, nakon čega je hitno prevezen u mostarsku bolnicu, gdje je i podlegao.

U MUP-u HNK, kako nam je rečeno, tragaju za vozačem koji je pokosio starca, a prema prvim informacijama, svjedoka nesreće nema.

Kako smo saznali, u blizini raskrsnice na jednom privatnom objektu postoji videonadzor te policija trenutno radi na izuzimanju snimaka za koje se nadaju da će im pomoći u otkrivanju vozača koji je udario starca i pobjegao s mjesta nesreće.

Nesretni Marko u Stolac je došao rano da izvadi nalaze, a u povratku je stopirao za Berkoviće.

Nakon nesreće, prebačen je u stolačku bolnicu koja se nalazi nedaleko od mjesta nesreće.

Prema nezvaničnim saznanjima Top Portala Marko Bjelica, medicinskim sestrama u Stocu je ispričao da je stopirao i da mu je stao vozač tegljača.

Marko je navodno sestrama rekao da je krenuo da uđe u kamion i da ga je vozač tada gurnuo. Starac je pao pod točkove, a potom mu je tegljač prešao preko noge.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password