U životu Milije Jelića, koji je sa samo 10 godina vodio domaćinstvo i brinuo o sestri i bolesnom ocu do tada nije bilo LIJEPIH TRENUTAKA. Danas je drugačije

Kada je prije 10 godina ekipa emisije „Kvadratura kruga“ snimila priču o desetogodišnjem Miliji Jeliću iz Radobića kod Mionice, koji je sam na svojim dječijim plećima nosio čitavo domaćinstvo, brinuo o mlađoj sestri i bolesnom ocu, a živio u trošnoj kući bez grijanja, sa mjesečnim primanjima od 3.000 dinara, Srbija nije ostala imuna na njihovu priču, te se Milijin život od te 2008. godine znatno promijenio, i to na bolje.

Milija i njegova sestra Milica su zahvaljujući dobrim ljudima dobili renoviran dom, bijelu tehniku ali i sve ostalo što im je bilo potrebno za normalan život, nakon čega su mladi domaćini nastavili da održavaju svoje imanje i da se školuju.

Deceniju kasnije Milija je nastavio da se bori, te je on, dvadesetrogodišnji momak pronašao posao, obnovio domaćinstvo i oženio se.

Krajem septembra „mali-veliki čovjek“ je zvanično otpočeo formiranje svoje porodice, stupivši u brak sa izabranicom Violetom.

Iako za svojih tada, 10 godina Milija nije mogao da se sjeti ni jednog lijepog životnog trenutka, sada ipak kaže da ih je za proteklih deset godina bilo mnogo i da je zadovoljan svojim životom.

Potresna priča tada malih Jelića ujedinila je dobre ljude i pokazala im da nisu sami što je djeci dalo snagu da se bore.

RTS

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password