U slučaju članstva Prištine, na potjernicama srpski policajci?

Ukoliko bi Priština bila primljena u Interpol, najmanje 5.000 aktivnih i bivših pripadnika MUP-a Srbije koji su do 1999. godine i nakon toga obavljali dužnost na Kosova i Metohije, moglo bi da se nađe na Interpolovim potjernicama, piše „Blic“.

Pozivajući se na izvor iz MUP-a Srbije, „Blic“ navodi da bi, u slučaju članstva Prištine u Interpolu, potjernice protiv bivših i aktuelnih pripadnika MUP-a Srbije mogle da budu formirane i na osnovu anonimnih krivičnih prijava ili novih saznanja o navodnim zločinima srpskih policajaca.

„To bi značilo da se osobama koje bi se nalazile na takvim poternicama – koje će, inače, biti tajne – ograničava kretanje, jer bi praktično mogle biti uhapšene kad god napuste Srbiju“, kaže izvor lista.

„Blic“ navodi da najave o broju srpskih policajaca koji bi mogli da se nađu na potjernicama Interpola nisu proizvoljne, već su rezultat analize informacija i predviđanja poteza i ciljeva albanske strane.

Glasanje o prijemu samoproglašenog Kosova u Interpol očekuje se za mjesec dana na konferenciji Interpola u Dubaiju, a institucije Srbije preduzimaju sve da do prijema ne dođe, navodi „Blic“.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password