U Rumi pregažene dvije petogodišnje djevojčice u dvorištu vrtića

Dvije petogodišnje djevojčice pregazio je juče kombi za dostavu hrane u dvorištu vrtića „Kockica“ u Rumi, a kako saznaje „Blic“, jedna od njih je hitno prevezena u Institut za zaštitu djece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Njoj su konstatovani prelomi kostiju lica, dok je druga djevojčica zbrinuta u Domu zdravlja Ruma zbog lakše povrede usne i puštena je kući

-Djevojčica je na sreću u stabilnom stanju i nije životno ugrožena a konstatovane su joj teške tjelesne povrede glave u vidu preloma kostiju lica. Ona je u svjesnom stanju i nalazi se pod stalnim nadzorom ljekara u intenzivnoj njezi Odjeljenja dječije hirurgije – objasnila je portparolka Instituta dr Andrea Đuretić.

Kako saznaje Blic, incident se desio oko 11 sati u samom dvorištu vrtića “Kockica“ gdje je kombi za dostavu hrane Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Poletarac“ u čijem sastavu se nalazi pomenuti vrtić, došao da dopremi obroke za mališane.

Ovu informaciju potvrdili su u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici gdje kažu da su inspektori izvršili uviđaj na licu mjesta, te da je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u toku detaljna istraga povodom ovog incidenta.

– Do nesreće je došlo juče oko 11 sati u dvorištu ustanove ‘Poletarac’, dvije djevojčice su povrijeđene, do nesreće je došlo kada su deca bila u dvorištu, vozilo se kretalo, a kako je došlo do kontakta, istraga će pokazati – rečeno je u toj PU.

Nezvanično, nesreća se dogodila naočigled tridesetak mališana koji su se u to vrijeme igrali u dvorištu vrtića.

Policija je, kako je rečeno Tanjugu obavijestila nadležno tužilaštvo, takođe i gradske vlasti koje su preduzele sve potrebne korake.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password