U Prijedoru vanredno, najteže u Gomjenici; Una raste u Novom Gradu

U Prijedoru je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava. U toku je sjednica kriznog štaba.

Vodostaj Sane u Prijedoru je u padu od sinoć za pet centimetara, tako da jutros iznosi 485 centimetara. Zaplavljeno je oko 300 kuća, a najteža situacija je u naselju Gomjenica i Tukovi. Mještani kažu da je u Gomjenici probijen nasip.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković poručio je da je rad svih nadležnih službi podignut na najviši nivo.

Vodostaj Une u Novom Gradu jutros je 514 centimetara, što je četiri centimetra iznad kote vanredne odbrane od poplava i ima tendenciju rasta, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Opada nivo rijeke Sane, koji prema izvještaju Zavoda od 7.00 časova iznosi 494 centimetra, za 36 centimetara preko kote vanredne odbrane od poplava.

Zbog izlivanja Sane na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor u mjestu Donja Dragotinja od ponoći je u prekidu saobraćaj, pa se koristi zaobilaznica.

Magistralni put Prijedor-Novi Grad, Dragotinja Donja (foto: facebook.com/radionovigrad)
Magistralni put Prijedor-Novi Grad, Dragotinja Donja (foto: facebook.com/radionovigrad)

Vodostaj Une u Kostajnici iznosi 460 centimetara i jutros je u blagom porastu. Zaplavljeno je pet kuća i dalje su na snazi vanredne mjere zaštite od poplava.

Kozarskoj Dubici nivo Une dostigao je 444 centimetra i u porastu je. Uvedene su vanredne mjere odbrane od poplava. Voda se izlila na magistralni put Kozarska Dubica-Kostajnica u mjestu Špilja, pa je saobraćaj potpuno obustavljen.

Oštroj Luci zabilježena je stagnacija vodostaja Sane. Problem su, međutim, pravile pritoke, koje su se izlile na više mjesta.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password