U NEVESINJSKOM VRTIĆU UPISAN REKORDAN BROJ DJECE

Ove godine je u nevesinjski vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ upisan rekordan broj mališana. Prema riječima direktorice vrtića Milene Kapor ovoliki broj polaznika nije zabilježen od 2007. godine, tj. od prve godine kada je otvorena ova predškolska ustanova.

„Ove godine smo zaista imali neočekivano veliki interes roditelja za upis djece, tako da je sada 82 djece podijeljeno u mlađu i stariju grupu“, istakla je direktorica Kapor. Ona je dodala da i pored povećanja broja mališana nije planirano osnivanje novih odjeljenja.

„Mi smo do sada riješili svaku prijavu, i mislim da smo sad već u situaciji da ubuduće nećemo moći primati nove polaznike, ukoliko ne bude odustajanja“, istakla je Kapor.

Povećanjem broja djece povećani su i troškovi, međutim, cijena vrtića se neće mijenjati.

„Nećemo povećavati cijenu boravka u vrtiću, jer mi smo institucija koja treba da pomogne porodicama. Ukoliko iz jedne porodice u vrtiću boravi dvoje djece,njihove uplate su smanjene za 25 odsto. Ukoliko je riječ o djeci iz višečlanih porodica, oni su čak i oslobođeni plaćanja. Imamo podršku opštine, načelnika i Upravnog odbora tako da na ovaj način mi  pružamo podršku porodicama i natalitetu“, dodala je Kapor.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password