U moru kod Pelješca pronašli stari kovčeg, djevojka oduševljena sadržajem

Iva Sabljo s dečkom Alenom otišla je na ronjenje kod Pelješca, nesvjesna da će se dogoditi nešto što će pamtiti cijelog života.

Jednog običnog dana na ljetovanju u Žuljani na Pelješcu njih dvoje su krenuli na ronjenje. Ivi je to bilo prvo takvo iskustvo pa je mislila samo na disanje, nesvjesna da se iza priče o ronjenju krije dobro isplanirana, mjesecima dogovarana organizacija zaruka, piše „epodravina.hr“.

Tokom ronjenja u moru su ugledali stari kovčeg.

„Alen ju je krenuo uzeti, no ja sam mu mahala da pusti škrinju, da mora misliti na disanje. Možda bih i odmah shvatila o čemu je riječ da nisam bila toliko usredotočena na svoje prvo ronjenje pa nisam ništa naslućivala“, prisjeća se Iva.

Izvukli su kovčeg i donijeli je na brod, a Iva nije očekivala da će se u njoj nalaziti ono što su našli.

„Tamo su stajali prsten, šampanjac i čaše. Kad sam shvatila što se događa, odmah su mi krenule suze radosnice u potocima“, ispričala je.

Alen je potom kleknuo pred nju i pitao je hoće li se udati za njega.

Kada je pristala, nazdravili su šampanjcem.

Kovčeg je inače napravio Alenov otac, i to od starih crkvenih vrata. Da bi izgledala staro, odnosno kao da je provela godine na dnu mora. Četiri mjeseca je bio potopljen kod njegovog prijatelja u uzgajalištu dagnji. Pola sata prije samog ronjenja njegov prijatelj je gliserom potopio kovčeg u blizini, da bi ga par mogao bez problema pronaći, a i bio je blizu da ga čuva i drži na oku.

Iva i Alen u vezi su više od dvije godine, on je iz Metkovića, a ona iz Koprivničkog Ivanca, ali trenutno u Zagrebu završava specijalizaciju iz oralne hirurgije. Uskoro će početi da radi u koprivničkom Domu zdravlja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password