U BEOGRADU OTVOREN TENISKI TURNIR “ADRIJA TUR”

 Humanitarni teniski turnir “Adrija tur” svečano je danas otvoren u Beogradu, gdje će okupiti svjetski teniski vrh na nekoliko dana, a potom obići i ostale lokacije u regionu.
“Adrija tur”, teniski regionalni spektakl i trenutno najveći teniski sportski događaj u svijetu, počeo je na terenima Sportskog centra “Novak”, na Dorćolu, gdje će trajati u naredna dva dana da bi potom bio nastavljen 20. i 21. juna u Zadru, 27. i 28. u Crnoj Gori, a potom 3. i 4. jula u Banjaluci i 5. jula u Sarajevu.

Novak Đoković je u saradnji sa Teniskim savezom Srbije organizovao “Adrija tur”, na kojem će, osim njega, nastupiti Dominik Tim, Aleksander Zverev, Grigor Dimitrov, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Viktor Troicki, a u dublovima Jelena Janković, Olga Danilović, te Nenad Zimonjić.

Nakon svečanog otvaranja uslijedili su miks dublovi u kojima će igrati Olga Danilović i Nenad Zimonjić, te Novak Đoković i prvi put poslije dvije i po godine Jelena Janković, dok će na kraju biti održan muzički program.

Teniser iz BiH Damir DŽumhur već danas je obezbijedio plasman na glavni turnir “Adrija tura”, na kojem će učestvovati najveće teniske zvijezde, pobijedivši srpskog igrača Nikolu Milojevića.

Poput najvećih turnira na ATP turu, “Adrija tur” ima pravo turnirsko selo u kojem postoji mnogo različitih sadržaja. Od programa Fondacije “Novak Đoković”, preko kafića, te prodavnica sa zvaničnom robom.

Za nedjelju, 14. jun, zakazana je završnica turnira, dok će posjetioci imati prilike da uživaju u “Dječjem danu”, kao i nastupima violiniste Nemanje Radulovića i pijanistkinje Lole Astanove.

“Adrija tur” je revijalni turnir humanitarnog karaktera, sa kojeg će sav novac ići onima kojima je najpotrebniji, a šampion će na kraju odrediti kome će donirati kompletnu sumu. 

Srna