Trump kritikovao FBI zbog nesprečavanja napada na Floridi

Američki predsjednik Donald Trump kritikovao je Federalni istražni biro (FBI) zbog neotkrivanja obavještajnih podataka o prošlosedmičnom oružanom napadu u srednjoj školi u Floridi.

Najmanje 17 osoba je ubijeno, a 14 je ranjeno u oružanom napadu kojeg je bivši učenik Nikolas Cruz (19) izveo 14. februara u srednjoj školi Broward.

Trump je danas na Twitteru poručio da je FBI propustio otkriti obavještajne podatke o napadaču i njegovim namjerama jer previše vremena i energije troši za istragu o navodnoj umiješanosti Rusije u predsjedničke izbore koji su u SAD-u održani 2016. godine.

„Bolna je činjenica da je FBI propustio sve informacije o napadaču na Floridi. To je neprihvatljivo. Ta agencija mnogo vremena troši da bi dokazala postojanje navodnog sporazuma između Rusije i Trumpove izborne kampanje, ali takav sporazum jednostavno ne postoji. Vratite se svom poslu i učinite nas ponosnim“, poručio je Trump.

Ranije je FBI priznao da nije uspješno istražio obavještajna upozorenja da je 19-godišnji Cruz kupio oružje s namjerom da izvede oružani napad.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password