Trener suspendovan na sedam, pomoćni trener na osam utakmica

Disciplinska komisija Turskog fudbalskog saveza (PFDK) kaznila je trenera Galatasaraja Fatiha Terima sa sedam, a pomoćnog trenera Hasana Sasa sa osam utakmica zabrane, zbog nereda nakon posljednjeg istanbulskog derbija između Galatasaraja i Fenerbahčea.

Slične kazne izrečene su i fudbalerima oba kluba.

Nakon prošlosedmičnih nereda po završetku istanbulskog derbija, disciplinska komisija je pokrenula postupak, a danas je izrekla oštre kazne za trenere Galatasaraja, kao i igrače oba kluba.

Najstrožije kazne izrečenu su pomoćnom treneru Glatasaraja i bivšem reprezentativcu Turske Hasanu Sasu i fudbaleru Fenerbahčea Brazilcu Jailsonu Siqueiri, a oni su dobili po osam utakmica zabrane.

Trener Galatasaraja Fatih Terim kažnjen je sa sedam utakmica zabrane, fudbaler Galatasaraja Ryan Donk i Fenerbahčea Roberto Soldado po šest utakmica, fudbaler Galatasaraja Badou Ndiaye je dobio pet utakimca i Rodrigues, takođe iz Galatasaraja, tri utakmice zabrane.

Galatasaraj i Fenerbahče remizirali su 2. novembra na stadionu „Turk Telekom“ rezultatom 2:2, ali nekoliko trenutaka nakon što je okončana utakmica došlo je do nereda i sukoba na terenu.

Sudija je nakon utakmice podijelio tri crvena i jedan žuti karton. Pomoću VAR sistema sudija je crvene kartone dodijelio igračima Fenerbahčea Jailsonu i Robertu Soldadu i igraču Galatasaraja Baduu Ndiayeu, dok je žuti karton dobio Younes Belhanda iz Galatasaraja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password