TREBINJE U KARANTINU: Gradonačelnik zabranio izlazak iz grada

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije, donio je danas novu naredbu u cilju sprečavanja pojave i širenja novog virusa korona na području grada Trebinja.

“Svim licima koji imaju prebivalište/boravište na području grada Trebinja zabranjuje se kretanje izvan teritorije grada do srijede, 8. aprila 2020. godine do 20.00 časova. Zabrana se ne odnosi na lica koja posjeduju dozvolu za kretanje izdatu od MUP-a ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada izdatu od strane poslodavca“, navodi se u naredbi.

Dodaje se da sva lica koja ulaze na teritoriju grada Trebinja dužna su da svoj dolazak najave na broj 121, uz obrazloženje razloga dolaska.

Naredbom se svim privrednim subjektima sa teritorije grada Trebinja zabranjuje snabdijevanje prodajnih objekata robom iz opštine Čapljina, zbog potvrđenog prisustva virusa korona COVID-19 u ovoj opštini.

Zabrana će biti na snazi do srijede, 8. aprila 2020. godine do 20.00 časova, s mogućnošću njenog produženja dok se ne utvrdi epidemiološka situacija u opštini Čapljina.

“privredni subjekti koji posluju na teritoriji grada Trebinja dužni su najaviti prijem robe gradskom Štabu za vanredne situacije Grada Trebinja, na broj 121. Prijem robe se može izvršiti isključivo uz prisustvo predstavnika gradskog Štaba za vanredne situacije, uz prethodnu najavu tačne satnice dolaska robe.

Ova naredba stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 5. aprila 2020. godine, a objaviće se u „Službenom glasniku“ Grada Trebinja“, stoji u naredbi.

U ovom gradu još nema registrovanih slučajeva zaraze virusom korona, a 74 osobe su u samoizolaciji.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password