SVI DETALJI OPTUŽNICE! ZORAN PAJSEROM UBIO JELENU?!

Zoran Marjanović je 2. aprila 2016. u Borči ubio suprugu Jelenu metalnom šiljatom šipkom, najvjerovatnije pajserom, sa osam snažnih udaraca u glavu! Jelena je smrtonosne udarce zadobila dok je bila u vodi u kanalu pored nasipa u Borči, zbog čega je u okolini mjesta zločina, na obali, bilo samo manjih tragova njene krvi!

U optužnici, u koju je Informer imao uvid, stoji da na mjestu zločina ima tragova Jelenine krvi i njene DNK, ali samo u manjoj količini.

– Nema lokvi krvi na obali kanala jer je Jelena smrtonosne povrede dobila dok je stajala u vodi u kanalu… Lobanja joj je polomljena na više mjesta nekim metalnim oštrim oruđem, s vrhom u obliku izduženog slova V ili L… Pod njenim noktima nema tuđih bioloških tragova, ali na noktima ima muških tragova – navodi se u optužnici, uz obrazloženje da bi ti muški DNK tragovi mogli pripadati muškim članovima porodice Marjanović, pre svega mužu Zoranu, njegovom ocu Vladimiru ili bratu Milošu.

Zanimljivo je i da je DNK muških članova porodice Marjanović nađen i na Jeleninoj gumici za kosu, bateriji telefona i spoljašnosti aparata. Takođe, ovi biološki tragovi nađeni su i na Jeleninoj desnoj patici. Međutim, u optužnici se ističe i da je ovo uobičajena pojava, jer je Jelena živjela u istom domaćinstvu sa muškim Marjanovićima, pa su oni mogli ostaviti te tragove u svakodnevnom kontaktu s njenim stvarima.

Na drugoj strani, vještačenjem Zoranovih bioloških uzoraka utvrđeno je da ispod Zoranovih noktiju nema Jeleninog DNK.

 

Na Zoranovoj garderobi, pantalonama, patikama i jakni nisu uočeni tragovi Jelenine krvi – stoji u optužnici, što bi mu tokom suđenja moglo ići u prilog.

Međutim, u „mercedesu E320“ koji su koristili Marjanovići pronađeni su tragovi Jelenine krvi!

 Po intenzitetu, u pitanju je jači trag krvi nađen na naslonu zadnjeg sjedišta. Analizom DNK izolovanog sa patosnice i iz gepeka „mercedesa“ utvrđeno je da pripadaju Jeleni – stoji u optužnici.

Tužilaštvo u ovom dokumentu, međutim, ne precizira otkud Jelenina krv na naslonu zadnjeg sjedišta, iako konstatuje da je, prema tvrdnjama svjedoka, ona uglavnom vozila „mercedes“ i skoro nikad nije sjedila na zadnjem sjedištu!

Zato su inspektori proveravali mogućnost da je Zoran posle zločina ubacio krvavu jaknu na zadnje sedište auta, pri čemu je ostavio krvav trag, a potom je malo kasnije tu istu jaknu negde bacio kako bi uklonio dokaze.

Na mogućnost da se Zoran presvlačio posle zločina ukazuju i izjave svedoka. Naime, očevidac koji je malo pre zločina video Zorana, Jelenu i Janu na početku nasipa tvrdio je u tužilaštvu sledeće:

– Marjanović Zoran je patike i farmerke sigurno imao tog dana, a najvjerovatnije i crnu jaknu…

Na drugoj strani, Lenka Đorđević, vlasnica privatnog vrtića koja je često čuvala Janu i van radnog vremena, pomenula je, između ostalog, i da je Vladimir kobne večeri nosio Zoranu jaknu na nasip, dok je trajala potraga za Jelenom:

– Tog dana došla sam u kuću Marjanovića oko 17.30… U kući je bio Vladimir, koji je nekoliko puta odlazio do nasipa i vraćao se. Pouzdano znam da je jednom došao sa nasipa, da je rekao da je jako hladno i da je uzeo jakne za Zorana i Miloša, koji su tražili Jelenu…

Ostaje onda ključno pitanje šta se desilo sa Zoranovom jaknom u kojoj ga je video očevidac na početku nasipa i zašto je tokom potrage za Jelenom tražio od oca da mu donese drugu?!?

Inače, vještačenja bioloških tragova sa mjesta zločina možda nisu ključni dokazi koji bi Zorana poslali na robiju, ali su vještačenja mobilnih telefona nedvosmisleno pokazala da je on bio pored Jelene u vreijme ubistva, između 16.46 i 17.04.

Bježala od ubice

Zoran je, prema ovom dokumentu, sa Jelenom i njihovom tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016. tačno u 16.36 stigao „mercedesom“ kod rampe „Stadion“, na početku nasipa od Crvenke ka Borči. Jelena se tad popela na nasip i krenula da džogira, a Zoran je isključio svoj mobilni telefon i sa Janom krenuo na nasip za Jelenom.

Zoran je zatim kazao Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni i sustigao je na 1.000 metara od mjesta gde su parkirali automobil. Potom ju je između 16.56 i 17.04 namamio da siđu sa nasipa na travnatu površinu, između nasipa i kanala, a zatim ju je najprije nekim oštrim predmetom ubo u lakat i u vrat.

Jelena je počela da bježi paralelno sa kanalom, pri čemu joj ispadaju desna patika i mobilni telefon, a zatim i gumica za kosu. Ona zatim skreće ka kanalu, a Zoran ju je sustigao i strgao joj gornji deo trenerke. Jelena tad ulazi u kanal, a Zoran joj stojeći na obali metalnom šipkom, najvjerovatnije vrhom pajsera, zadaje još osam smrtonosnih udaraca u glavu. 

Jelena umire u kanalu, udišući vodu. Njen leš je sutradan, 3. aprila 2016. oko podneva, nađen u kanalu i počela je opsežna istraga koja traje više od 22 meseca.

Jelena Zorana zvala Zlatan Mekin

Vještačenjem mobilnog telefona Jelene Marjanović utvrđeno je da je ona muža Zorana umemorisala u svom telefonu pod imenom Zlatan Mekin! Nije poznato zašto ga je tako zvala, a niko od njenih prijatelja, pa ni sam Zoran, nikad ovo nije pomenuo u javnosti.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password