Sve spremno za četvrti Jahorina ekonomski forum

Inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog rasta u fokusu su ovogodišnjeg četvrtog Jahorina ekonomskog foruma, koji se održava 23. i 24. aprila u hotelu Termag na Jahorini.

Tema ovogodišnjeg Foruma je „Ekonomija novog doba, inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja“, a izabrana je na osnovu praćenja dešavanja u regionu. Digitalna ekonomija nas okružuje i zato treba pokušati sustići zemlje iz našeg okruženja.

Forum će otvoriti predsjedica Srpske Željka Cvijanović, a forumu će prisustvovati i premijer Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, te potpredsjednik Dojče Telekoma Borislav Tadić.

Smisao foruma je da se ljudi upoznaju s trendovima, tendencijama i stvarima koje će se dešavati u ekonomijama razvijenih zemalja, kao i da ukažu na potencijalne pravce razvoja ekonomskog života u našoj zemlji i zemljama u neposrednom okruženju u narednom periodu.

Jahorina ekonomski forum prošle godine okupio je oko 450 učesnika, uključujući predstavnike medija i goste koji nisu direktno učestvovali na panelima.

Ove godine organizator Foruma, Udruženje ekonomista SVOT očekuje 450 učesnika koji će biti na svim panelima.

– Posebno želim da se zahvalim predsjednici Republike Srpske na razumijevanju za našu ideju, što u stvari predstavlja kontinuitet u razvoju dijaloga između poslovne zajednice, nevladinog sektora i socijalnih partnera, koji je predsjednica Željka Cvijanović započela dok je obavljala funkciju premijera – istakao je ranije Saša Grabovac, predsjednik Udruženja ekonomista SVOT Republike Srpske.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password