Srpska će se boriti za svoj integritet i ustavnu poziciju

Republika Srpska je prinuđena da se svim raspoloživim sredstvima brani i bori za svoj integritet i ustavnu poziciju. Želimo mir i dijalog s asvima u BiH, ali ćemo za svaki udar uzvratiti institucionalnim odgovorom, poručila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović na svečanom prijemu u Beogradu povodom Dana Republike Srpske i 28. godišnjice od donošenja prvog Ustava.

Istakla je da je BiH trebala biti zajednička zemlja, ali da se Srpska svakodnevno suočava sa problemima.

–  Mi ne želimo da snosimo ni odgovornost ni političke terete zato što je neko drugi učinio da neko funkcioniše na sili i prijetnjama, a ne na dogovoru i dijalogu – izjavila je ona.

Naglasila da ono što je nepromjenjivo jeste svijest o važnosti postojanja Republike Srpske.

– Drago mi je što smo opet zajedno, a čast i zadovoljstvo što smo večeras u Beogradu. U periodu od 28 godina stalo je mnogo iskušenja, ali i lijepih stvari – izjavila je predsjednica Srpske.

Beograd - prijem (Foto: SRNA)

Cvijanovićeva je navela da je politika dvostrukih standarda opšte prisutna cijeloj regiji zbog čega je ona u kompletnom neredu.

– Republika Srpska je garancija našeg opstanka, bezbjednosti, razvoja i prosperiteta. Ne želimo ništa što je tuđe, ali nećemo dozvoliti da se oduzima ono što je naše. Srpskoj pokušavaju osporiti prava koja su joj Ustavom zagrantovana – naglasila je ona.

Ona je poručila da je namjera da se u narendom periodu još više gradi i razvija Republika Srpska.

– Jedini pravni oslonac jeste Srbija i zbog toga smo zahvalni državnom rukovodstvu na čeklu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Današnja saradnja je intenzivnija nego što je ikad bila – zaključila je Cvijanovićeva.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password