SRBIN OTVORIO RESTORAN U BARSELONI, PA RAZBJESNIO ŠPANCE

Srbin koji već dvadeset godina živi u Barseloni i bavi se ugostiteljstvom razbjesnio je mnogo ljudi nazivom svog najnovijeg restorana.

Marko Milenković svoj je restoran nazvao Escobar prema slavnom kolumbijskom narko bossu Pablu Escobaru, a taj je njegov postupak razljutio španske Kolumbijce koji su putem društvenih mreža pokrenuli akciju protiv njega.

Ugostitelj sa svoje strane tvrdi da mu nije bila namjera nikoga vrijeđati nego ga je za ime restorana inspirisala serija Narcos koja se bavi životom poznatog zločinca.

„Htio sam otvoriti restoran po uzoru na neki film ili seriju. Izbor je na kraju pao na sjajnu produkciju serije Narcos“, izjavio je Marko za španske medije.

Španski su mediji uz objavu o Milenkovićevu restoranu objavili i fotke dekoracija na kojima se nalaze slike Escobarovih saradnika i citati kriminalaca iz doba u kojem je kolumbijski narko boss vodio poslove.

Taj je dekor razbjesnio zajednicu španskih Kolumbijaca koje je podbola činjenica da je Marko jela u svom restoranu nazvao po Escobarovim saradnicima, piše španski El Tiempo.

Fotografije njegovog restorana podijelila je Kolumbijka Maria Isabel Cajiao Alhach uz komentar:

„Bijesna sam. Moja zemlja je povrijeđena. Prije mjesec dana su u Barseloni otvorili restoran s nazivom Escobar kao jasnu počast nekim likovima iz vrlo teškog vremena za Kolumbiju. Ko je mogao doći na takvu užasnu ideju?“

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password