SRAMOTA ME JE ŠTO SAM IZ SRBIJE! Stidi se srpskog porijekla i dvaput MIJENJAO ime, a sada živi trenerski san!

Trenutno je Nestor El Maestro jedan od najboljih srpskih trenera u Evropi, ali je mladi strateg rIJešio da se odrekne Srbije.

Njegova priča postala je ponovo i te kako aktuelna u regionu, momak koji se nekada prezivao Jevtić dva puta je mijenjao prezime sve kako bi, kako je sam priznao, izgubio ono “ić” i pobjegao od srpskog porijekla i Beograda u kom je rođen. Nestor El Maestro je rođen u Srbiji kao Nestor Jevtić, a 90-ih godina prošlog vijeka sa porodicom je zbog rata otišao u Englesku. Sa 16 godina je dobio UEFA B licencu i odlučio da promjeni prezime.

Nestor El Maestro
Nestor El Maestro

– Zapravo, to sam uradio dva puta. Prvi, kad mi je bilo 16 ili 17, htio sam da se riješim onoga “ić”. Nakon toliko godina u Engleskoj, osjećao sam se kao Britanac, a bilo me i malo sramota što sam iz Srbije, koja je tada u svijetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine – prisjetio se Nestor u razgovoru za “Gardijan”.

Prvo je promijenio ime u…

– Najprije sam promijenio svoje ime u Džon Smit ili nešto slično. Nekoliko godina kasnije, kad mi je bilo oko 18, počeo sam da se osjećam kao lažnjak i pomalo glupo s tim imenom. Roditelji su mi bili stranci i govorili su drugačijim naglaskom, pa sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se oduvijek i sviđalo – Nestor. U trenucima tinejdžerskog ludila, prezime sam promijenio u El Maestro, jer mi je zvučalo kul. Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim s tim – istakao je on.

Bio je i Džon Smit...
Bio je i Džon Smit…

“El Maestro” je odabrao zbog brata Nikona.

– On je bio veliki talenat, a kad je igrao za Valensiju, zvali su ga “El Maestro” – otkriva Nestor.

Danas se obojica prezivaju El Maestro. Nestor je trener Šturma iz Graca, a u karijeri je još vodio Spartak Trnavu i CSKA Sofiju, dok je kao pomoćnik radio u Šalkeu, Hanoveru, Hamburgu i Austriji iz Beča.