SOA: Odbacujemo sve navode o naoružavanju selefija, tražili smo od OBA-e da se očituje

Sigurnosno-obavještajna agencija Hrvatske oglasila se povodom informacija da su hrvatski obavještajci i diplomati radili na naoružavanju selefija u BiH kako bi dokazali tvrdnje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je BiH „leglo radikalizma“.

 Kao neistinite i zlonamjerne, odbacujemo navode da je SOA pokušala angažiovati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u BiH, čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za potpomaganje terorizma – piše u saopštenju za javnost SOA-e.

Navode da je borba protiv terorizma prioritet rada SOA-e i sve zadaće u suzbijanju terorizma provode profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Republike Hrvatske, saveznika u EU i NATO-u, kao i cijele Evrope.

– Smatramo da svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i sigurnosno-obavještajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost Republike Hrvatske, EU i NATO-a, a posebice same BiH. Stoga smo od OBA-e zatražili službeno očitovanje o ovim neistinitim navodima, a o njima ćemo izvijestiti i naše međunarodne partnere – navodi se u saopštenju.


Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password