SNSD OKUPIO ŠIROKU KOALICIJU: U vlast RS-a ulaze SP, DNS, NDP, Ujedinjena Srpska i dio SDS-a

SNSD je danas definitivno odlučio da je prijedlog ove stranke za mandatara za sastav Vlade Republike Srpske potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

Odlučeno je ovo na Izvršnom komitetu SNSD-a, kao i to da u vlast u Republici Srpskoj uđu dosadašnji koalicioni partneri SNSD-a Socijalistička partija (SP) i Demokratski narodni savez (DNS), ali i Ujedinjena Srpska, zatim NDP, te grupa iz SDS-a okupljena oko gradonačelnika Doboja i novog zastupnika u Parlamentu BiH Obrena Petrovića.

 

 Podrška Viškoviću

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je na konferenciji za novinare da je Izvršni komitet na sjednici razmatrao izborni rezultat SNSD-a, te da je ocijenjeno da je ova stranka veoma zadovoljna i da su ispunjeni svi zacrtani ciljevi.

„Ostajemo ubjedljivo  najjača stranka u Republici Srpskoj, ali i BiH“, rekao je Kovačević nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a. On je naglasio da će brzim formiranjem Vlade biti dokazana stabilnost Srpske u institucionalnom i svakom drugom smislu.

Kovačević je rekao novinarima u Palati Republike da je Višković doktor nauka i univerzitetski profesor koji je bio šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske.

„Komitet je donio smjernice za razgovore sa koalicionim partnerima i vjerujemo da će dio skupštinske većine u narednom mandatu biti DNS, SP, Ujedinjena Srpska, NDP i grupa Obrena Petrovića iz Doboja. Danas krećemo u razgovore sa koalicionim partnerima i vjerujemo da će Srpska veoma brzo dobiti novu Vladu čime će biti dokazana stabilnost Srpske u institucionalnom i svakom drugom smislu“, poručio je Kovačević.

Najjači sastav

Nakon sjednice Izvršnog komiteta, u Palati Republike održani su sastanci rukovodstva SNSD-a sa čelnicima SP-a, a DNS-a i Ujedinjene Srpske.

Nakon sastanka delegacija SNSD-a i DNS-a, predvođenih liderima stranaka Miloradom Dodikom i Markom Pavićem, Kovačević je rekao da DNS ostaje dio parlamentarne većine, kao i da će na svim nivoima biti dio koalicije.

“DNS i SNSD ostaju koalicioni partneri i naredne četiri godine, a DNS podržava prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković“, rekao je Kovačević.

On je naglasio da SNSD ima potrebnu podršku za mandatara i budućeg predsjednika Vlade.

„DNS ostaje dio skupštinske većine, to je način na koji će se očuvati stabilnost Republike Srpske. Idemo u najjačem mogućem sastavu na nivo BiH“, poručio je Kovačević.

Podršku SNSD-ovom mandataru dali su i SP, te Ujedinjena Srpska. Kovačević je nakon sastanka delegacija SP-a i SNSD-a, koje su predvodili lideri stranaka Petar Đokić i Dodik, naveo da nije bilo riječi o podjeli ministarstava.

On je dodao da će o mandatima biti riječi na sljedećim koalicionim sastancima.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password