SLIKANJE ISPOD SUKNJE DEFINISATI KAO SEKSUALNI DELIKT

Vlada Velike Britanije trebalo bi da slikanje ispod suknje /upskirting/ definiše kao seksualni delikt, rekli su aktivisti, nakon što utvrđeno da je jedna oštećena bila desetogodišnja djevojčica.
Pravljenje takozvanih „apskirt“ /ispod suknje/ fotografija nije priznato kao krivično djelo.

U Velikoj Britaniji od 2015. godine registrovano je 11 prijava ove vrste, saopštila je grupa „Sloboda informisanja“, javlja Bi-Bi-Si.

Međutim, vjeruje se da je broj tih slučajeva mnogo veći. Policija sada vinovnike u ovim slučajeva tereti za druga krivična djela.

Marija Miler, predsjedavajući Odbora za jednakost žena, rekla je da se mora učiniti mnogo više s ciljem rješavanja ovog „užasnog krivičnog djela“.

Ona je rekla da pokušaj fotografisanja ispod suknje predstavlja grubo kršenje privatnosti i potencijalno je čin nepristojnosti. Prema njenim riječima, snažniji pravni okvir pomogao bi da se riješi problem.

„Apskirting“ se događa na velikom broju javnih mjesta, uključujući noćne klubove, prodavnice i restorane, a obično se obavlja mobilnim telefonima i najčešće se kao mete biraju mlade žene. Do sada najmlađa žrtva u Engleskoj imala je samo 10 godina.

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password