Sergej Trifunović pjeva četničku pjesmu, osude na mrežama

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović objavio je, a potom obrisao snimak na kojem se vidi kako pjeva četničku pjesmu, a uslijedile su brojne kritike na društvenim mrežama. Oglasila se i sociolog Vesna Pešić, koja je u tweetu navela da je “kretenčina”, ali je kasnije i stala u njegovu odbranu.

S druge strane, Trifunović za Nova.rs ističe da je riječ o “sprdnji” i da je nedostatak humora problem, a ne on. Na snimku na kojem Trifunović pjeva spornu pjesmu, prisutna je i Srbijanka Turajlić, jedna od osnivačica PSG-a. “Ja kada sam bio mali, ovaj narod je bio duhovit. Mnogo mi je žao što to sad nije slučaj. Pjevali smo pjesmu u kojoj četnici kukaju kako su im partizani ubili dva ortaka, ne pjesmu u kojoj četnici veličaju klanje. Ako se mi s humorom ne obračunavamo s takvim stvarima onda ih automatski povampirujemo i dajemo na im na važnosti”, rekao je Trifunović za Nova.rs.

On je ponovio riječi, kako kaže, starog bojkotaša iz Kragujevca: “Politička korektnost je kopile fašizma”.

“Borbu protiv mrtvih četnika ostavljam (Aleksandru) Oleniku i Čedi (Jovanoviću), a ja ću se boriti protiv njihovog koalicionog partnera, kriminalaca Aleksandra Vučiča”, rekao je Trifunović.

Upitan kako komentariše reakciju Vesne Pešić koja otvoreno podržava PSG-a, a koja je na njegov video odgovorila s “kretenčino”, kratko je rekao da njih dvoje imaju poseban odnos. Sociolog je potom stala u odbranu Trifunovića navodeći da je riječ o “zezanciji”.