SASTANAK VUČIĆA I ORBANA “Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban konstatovali su večeras u Subotici da su odnosi dvije zemlje na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji i da su zasnovani na međusobnom razumijevanju i povjerenju, kao rezultatu višegodišnje saradnje.

Sagovornici su izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji, kao i saradnji u pitanjima od važnosti za cijeli region, saopšteno je iz Službe sa saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Oni su razgovarali i o mogućim novim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim mjerama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, posebno o izgradnji gasovoda “Turski tok”.

Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije.

Foto: ProfimediaOn se ovom prilikom izvinio za neodgovorne izjave koje su se čule na jučerašnjem skupu opozicije u Beogradu, o Mađarima, građanima Srbije, jer, kako je rekao, “to nije stav većinske Srbije, već stav dijela neodgovornih i neozbiljnih ljudi”.

Razmatrajući regionalnu situaciju, Vučić je Orbana upoznao o zastoju u dijalogu Beograda i Prištine zbog uvođenja taksa na srpsku robu.

Sastanku su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto.

U Subotici će sutra biti održana zajednička sjednica vlada Srbije i Mađarske.

Srna

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password