Sastanak Medvedeva sa Cvijanovićevom i Dodikom: Saradnja sa Srpskom ide uzlaznom linijom

Ruski premijer Dmitrij Medvedev poručio je da saradnja Ruske Federacije i Republike Srpske ide samo uzlaznom linijom.
– Ruska Federacija gaji prijateljske odnose sa BiH, ali posebno sa Republikom Srpskom, jer naši narodi imaju mnogo toga zajedničkog, posebno istoriju na koju možemo biti ponosni – naveo je Medvedev, prenosi Sputnjik.

U Beogradu je sinoć održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.
Na početku sastanka, koji je bio otvoren za novinare, Medvedev je istakao doprinos Dodika u zajedničkim odnosima i naveo da se raduje što ga ponovo vidi.

Foto: RTRS

– Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog prijateljstva naša dva naroda – istakao je Dodik i dodao da nam je veoma važno prisustvo kompanije Zarubežnjefta u naftnom sektoru.

Foto: RTRS

Medvedom je istakao da je posljednji susret Dodika i njega bio u Minsku, i naveo da saradnja sa Srpskom ide samo uzlaznom linijom.

Foto: RTRS

Sastanku je prisutvovao šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Foto: RTRS

Foto: RTRSVijesti iz iste rubrike

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password