ŠAROVIĆ: KINESKA ISKUSTVA U INOVACIJAMA VAŽNA ZA BiH

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović rekao je danas da je Kina pravi primjer za napredovanje u oblasti inovacija u preduzetništvu i da su njena iskustva značajna za BiH.
„BiH zaostaje za regionom kada je riječ o inovacijama i inovacijama u preduzetništvu i moramo mnogo toga da učinimo kako bismo napredovali jer je to danas trend u cijelom svijetu“, rekao je Šarović, koji u Beogradu učestvuje na konferencija Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija.

Šarović je rekao Srni da je Kina pravi primjer za razvoj inovacija u preduzetništvu, te da je konferencija dobra prilika da se kaže kakvo je stanje u BiH, kao i da se BiH upozna o tome šta u toj oblasti radi Kina, ali i Srbija, kao zemlja domaćin skupa.

On je napomenuo i da dvodnevna konferencija posvećena inovacijama predstavlja jednu od važnih platformi za saradnju sa Kinom.

U Beogradu je danas počela Četvrta konferencija Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password