RUDARI IZ JAME „STRANJANI“ IZAŠLI NA POVRŠINU

Nakon 20 časova provedenih u jami „Stranjani“ Rudnika mrkog uglja Zenica, 17 rudara koji su odbili da izađu iz jame u znak protesta zbog nedovoljnog broja radnika, izašlo je na površinu jer je sa direktorom Rudnika Nevzetom Vrškićem postignut dogovor.
Vrškić je danas oko 11.00 časova ponovo došao u rudnik „Stranjani“ gdje je sa nezadovoljnim rudarima dogovorio zadovoljavajuće mjere, nakon čega su oni pristali napustiti jamu. 

„Obećali smo jedan dio naknada, da na neki način smanjimo normu, a 10 radnika iz `Raspotočja` neće u ovom momentu ići iz te jame, jer dole imamo složenu situaciju sa širokim čelom“, rekao je Vrškić. 

On je dodao da je s „Elektroprivredom“ usaglašeno da se u što kraćem periodu primi određeni broj radnika koji im nedostaje u procesu proizvodnje, prenose federalni mediji. 

Rudari koji su uzašli iz jame, danas neće moći nastaviti proizvodnju. 

Inspekcija će obaviti potrebne kontrole u jami, a proizvodnja se očekuje u trećoj smjeni. 

Juče je 17 rudara druge smjene sišlo u jamu „Stranjani“ i odbilo da radi, ali i izađe iz jame dok se ne postigne dogovor s upravom Rudnika o prijemu novih radnika, odnosno, vraćanju njihovih kolega iz jame „Raspotočje“. 

Nakon 20.00 časova provedenih stotine metara ispod zemlje i intervencije Hitne pomoći postignut je dogovor, a rudari su izašli na površinu. 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password