Rodoljub Drašković finansira obnovu Titove vile na Tjentištu

Predsjednik skupštine Udruženja građana i privrede Hercegovine Rodoljub Drašković ozvaničio je juče početak radova na rekonstrukciji  bivše Titove vile u Nacionalnom parku „Sutjeska“ na Tjentištu.

Drašković, koji je i predsjednik Koncerna „Svislajon“ finansiraće rekonstrukciju devastirane vile, koja je sagrađena 1979. godine, a nakon završetka posla ona će se ponovo naći u turističkoj ponudi ovog dijela Hercegovine.

Kako je istakao, ovim projektom želi da vrati stari sjaj  Nacionalnom parku “Sutjeska“.

„Odlučio sam da investiram u Nacionalni park Sutjeska jer sam svjestan da to neće biti propala investicija. Mene lično emocije vežu za Sutjesku. Poslije završene gimnazije ovdje sam imao maturantsko veče, sjedio sam u Titovoj fotelji , želja mi je da, kada ovo izgradimo, ponovo sjednem u Titovu fotelju”, naveo je Drašković.

On je istakao da je obnovljena Titova vila biti nacionalno dobro i namjenjena u turističke svrhe.

“Napravićemo sinergiju između Nacionalnog parka i ‘Grada sunca’, gdje ćemo povezati mediteranski i kontinentalni turizam, uključuući sve ove sadržaje o kojima brine gospodin Pavlović izgradnjom novog hotela Sutjeska, čime ćemo Hercegovinu povezati kao turističku atrakciju jedinstvenu u Evropi”, naveo je Drašković.

Direktor Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejan Pavlović rekao je da je Vlada Republike Srpske na posljednjoj sjednici usvojila prijedlog da Drašković u cjelosti finansira ruiniranu Titovu vilu na Tjentištu.

„Na nama je da napravimo ugovor i ono što je najbitnije vila će ostati u vlasništvu Republike Srpske i to je jedan čin koji niko ne bi uradio nego gospodin Drašković”, naveo je Pavlović

On je istakao da će se rekonstrukcija raditi po projektu iz 1977. godine, kada je i počela izgradnja ovog objekta u kojoj je tadašnji predsjednik SFRJ boravio nekoliko puta.

“Kao što vidite to je bila ruševina. Počeli smo sa čišćenjem i krenućemo u projekat obnove. Vila će biti veća od 300 kvadrata”, naveo je Pavlović.

Titova vila na Sutjesci devastirana je za vrijeme posljednjeg rata. (Radio Trebinje)

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password