Rodoljub Drašković DONIRA MILON MARAKA za ugrožena domaćinstva u Hercegovini

Najveći investitor u Hercegovini i hercegovački knez Rodoljub Drašković izdvojiće 1.000.000 KM za domaćinstva u Hercegovini u kojima uslijed pandemije virusa korona niko ne radi.

Rekao je ovo medijima izvršni direktor Saveza opština istočne Hercegovine Luka Petrović, navodeći da je Drašković svoju odluku saopštio danas predstavnicima svih opština u našoj regiji.

Petrović je istakao da je riječ oko 2.500 domaćinstava sa do 10.000 članova.

“Domaćinstva će biti podijeljena u veći, srednji i niži nivo. Hvala gospodinu Draškoviću na ovom velikom činu“, naveo je Petrović.

On je naveo i da će lokalne zajednice u Hercegovini svoje budžete prilagoditi trenutnoj situaciji.

Drašković je pomogao i trebinjsku Bolnicu sa respiratorom i digitalnim rendgen aparatom.

DRAŠKOVIĆ – Najvažnija solidarnost i odgovornost

Drašković je rekao da je u ovom periodu najvažnija solidarnost i odgovornost.

“Ne smijemo dozvoliti da nam narod bude gladan i prepušten sam sebi“, rekao je Drašković.

On je naglasio da se posebna pažnja mora posvetiti starijim Hercegovcima i hroničnim bolesnicima i da se mora istrajati u sprovođenju svih donesenih mjera.

Pozvao je Vladu Republike Srpske i zatražio da, takođe, izdvoji novčana sredstva za pomoć onim djelatnostima kojima je zabranjen rad i gdje su ljudi izgubili radna mjesta, poput ugostiteljstva, turizma, zanata…

Naglasio je da je posebno važno očuvati zdravo privredno tkivo industriju, građevinu i poljoprivredu koje nakon vanredne situacije moraju biti točak razvoja i ponovnog napretka cijele Hercegovine.

Pozvao je narod da se ujedini jer je sloga, kako je kazao, u ovim momentima presudna.

trebinjelive