„RIBLjA ČORBA“ OBJAVLjUJE 20. ALBUM: Dubravka u srcu i na omotu

PROSLAVLJENI bend „Riblja čorba“ u ponedeljak 30. septembra, u izdanju „Siti rekordsa“, posle skoro sedmogodišnje diskografske pauze, objavljuje 20. studijski album „Da tebe nije“, koji su obožavaoci željno iščekivali. Na ovom izdanju je 10 pjesama, plus bonus numera „Ivica Dačić“.

Vernim poklonicima benda, prije svega redovnim koncertnim posjetiocima, dobar dio materijala, zapravo, i nije nov. Najranije su se upoznali s pjesmom „Od greške do greške“, koju je grupa izvodila još na prvim akustičnim koncertima „Čorba se čuje i bez struje“ 2014. godine. Od tada im je poznata i melodija pjesme „Pasji život“, koja se prvobitno zvala „Voleo sam te“, ali je Bora, u međuvremenu, napisao novi tekst.

„Čorba“ već nekoliko godina izvodi uživo „Otvori oči“, koju je napisao najmlađi član benda, popularni Joca Zmaj, prateći vokal. Naslovna „Da tebe nije“ predstavljena je kao najavni singl prIJe dvIJe i po godine, a jedno vrijeme je u set-listi bila i „Smešan, grešan i pogrešan“. Klasičan rokenrol hit „Mister perfekt“ publika već dugo pJeva na koncertima zajedno sa bendom, a u repertoaru je i „Poslednja“, numera u koju se „Čorba“ najviše uzda.

Album otvara žestoka pJesma „Ubijaju rokenrol“ za koju je muziku napisao bas gitarista Miša Aleksić, a fanovima je, do izlaska novog izdanja, nepoznanica bila i pjesma „Scena“. Nema sumnje da će posebnu pažnju izazvati melanholična balada „Kraj“ kojom završava zvaničan dIo izdanja.

– Album je više nego dobar – uverava za „Novosti“ Bora.

– Snimali smo ga dvije godine, i svi u bendu smo presrećni kako zvuči. Za klasičan zvuk „Riblje čorbe“ najzaslužniji su nažalost pokojni producent Milan Popović i Oliver Jovanović, kod koga je snimljena većina pjesama. Takođe smo zahvalni prijatelju Zvonimiru Đukiću Đuletu i producentu Voji Aralici, koji su se potrudili da naslovna pjesma „Da tebe nije“ zvuči drugačije od ostalih, i da u startu bude hit.

Na prednjoj slici albuma je lik Đorđevićeve supruge Dubravke Milaković, sa kojom čuveni frontmen živi posljednjih godina u Ljubljani.

– Ovaj album u potpunosti posvećujem mojoj ženi, posljednjoj i najvećoj ljubavi – Dubravki. Njen Bora – istaknuto je na omotu.

Zaljubljeni Đorđević je list dodao:

– Razmišljali smo da album bude ilustrovan tetovažama. O mojoj voljenoj supruzi govore skoro sve pjesme na albumu, i da nije nje, on ne bi ni postojao. Njoj se najviše sviđa „Pasji život“, a meni „Poslednja“, jer je ona zaista moja poslednja i najveća ljubav.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password