PUTEVI ZDRAVLJA STIGLI U NEVESINJSKU BOLNICU

U posljednjoj emisiji „Putevi zdravlja“ BHT1 emitovan je prilog o nevesinjskoj Bolnici u kojem je ova zdravstvena ustanova predstavljena u najljepšem svjetlu. Već u uvodu emisije je naglašeno da se radi o bolnici velikih mogućnosti sa najsavremenijom opremom i specijalnim hirurškim zahvatima.

Direktor Bolnice Velibor Milivojević rekao je da ustanova ima pet organizacionih jedinica ̶ ginekologiju, pedijatriju, internu medicinu, neurologiju i hirurgiju.

„Nakon preseljenja u ovaj prelijepi objekat ostvarili smo saradnju sa eminentnim stručnjacima iz Beograda, prvenstveno sa Kliničkog centra Srbije, akademikom prof. dr Predragom Peškom, prof. Kecmanovićem, prof. Matićem i sa doktorom Anđelićem iz Subotice. Svaki od njih donio je najbolje iz sfere onoga što radi i dao pečat ovoj ustanovi. NJihov dolazak nije samo dobrobit za pacijente, nego i za sve zaposlene u Bolnici Nevesinje, jer mi svakodnevno radimo nove iskorake, edukujemo se, osposobljavamo i učimo s nadom da ćemo i mi sami jednom preuzeti čitav posao“, ispričao je Milivojević.

Pojasnio je da se profesor Peško bavi najzahtjevnijom hirurgijom jednjaka i želuca, a profesor Kecmanović hirurgijom abdomena male karlice, gdje radi najzahtjevnije zahvate kod pacijenata kod kojih je uznapredovala maligna bolest i kada se praktično radi čitavo odstranjenje trbušne maramice.

„Doktor Anđelić radi zahvate na ženskim reproduktivnim organima koji su oboljeli ili nemaju adekvatnu funkciju i sve se završava laparaskopijom“, rekao je Milivojević.

Pacijenti u Nevesinje stižu iz cijele Republike Srpske, a sve češće i iz Crne Gore i Hrvatske. Milivojević kaže da je interesovanje pacijenata veliko pošto su uslovi u kojima radi bolnica odlični, a i cijene su mnogo prihvatljivije nego u regionu.

Objašnjavajući kako je u malom Nevesinju bilo moguće ostvariti tako veliku priču, Milivojević je naglasio da ono što Nevesinjce izdvaja svakako je veliko srce.

„Kada imate veliko srce, to je onda i velika ljubav, i kada se ta ljubav daje, čovjek je spreman i da pomogne, pa imamo danas ovakvu bolnicu gdje punim i otvorenim srcem dajemo sebe pacijentima“, poručio je Milivojević na kraju priloga „Putevi zdravlja“ BHRT-a.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password