Prvo putovanje oko sveta – električnim motociklom

Storm Eindhoven razvila je prvi električni motocikl na svetu prikladan za dugu vožnju

Ekipa Storm Eindhoven razvila je prvi električni motocikl na svetu prikladan za dugu vožnju kojim namerava da pređe put oko sveta za 80 dana i time pokaže nove mogućnosti održivog transporta.

Grupa studenata Univerziteta za tehnologiju u holandskom Ajndhovenu razvila je električni motocikl Storm Pulse sa dometom od 380 kilometara koji je namenjen vožnji na duge staze. Uz to, postavili su cilj da u 2016. godini njime pređu put oko sveta – za 80 dana.

Njihov motocikl može da se pohvali inovativnim modularnim paketom baterija koji omogućava vozačima da ih zamene u nekoliko minuta. Na krajnjim relacijama može se koristiti samo jedan deo paketa baterija da bi motocikl bio lakši i bolji za upravljanje.

669097084577b97b33fd12577296146_orig

Pneumatike za ovaj motocikl, koji još nazivaju i „Tesla među motociklima“, ekipa Storm Eindhoven izabrala je na osnovu rezultata testova. Odlučili su se za najnovije turne pneumatike Dunlop RoadSmart III, zbog njihove izdržljivosti.

A upravo je izdržljivost od najveće važnosti za projekat kojim će biti obuhvaćeno 26 hiljada kilometara vožnje po najtežim putevima Evrope, Azije i Severne Amerike.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password