PRIVEDEN KOMANDANT MORNARICE VOJSKE CRNE GORE, POLICIJA BLOKIRALA ULAZ U TUZI

Uprava policije Crne Gore podnijela je krivičnu prijavu protiv komandant Mornarice Vojske Crne Gore čiji su inicijali V.T. /46/ iz Bara, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz crnogorske policije.
U saopštenju se navodi da je V.T. prekšio privremenu mjeru samoizolacije koja mu je određena rješenjem Uprave za inspekcijske poslove i on je u saradnji sa sanitarnim inspektorom sproveden u karantin.

„Policija je došla do saznanja da je V.T napustio adresu predviđenu za kućnu samoizolaciju i u odnosu na to preduzela aktivnosti. Nakon utvrđenih činjenica lice je procesuirano“, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da zajedno sa Generalštabom Vojske Crne Gore podržavaju rad nadležnih organa koji postupaju u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

„U situaciji smo kada je nužno da svi, bez izuzetka, poštujemo preporuke i pridržavamo se naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. U tom smislu, pozdravljamo postupanje prema komandantu Mornarice Vesku Tomanoviću, protiv koga je podnijeta krivična prijava, zbog kršenja privremene mjere, kućne samoizolacije“, rekli su iz Ministarstva odbrane.

Istakli su da je Vojska Crne Gore u službi građana i da će tako biti i ubuduće, kako bi se zajedno izborili sa ovim ozbiljnim problemom.

Pripadnici crnogorske Uprave policije blokirali su sinoć nakon 22.00 časa ulaz u Opštinu Tuzi.

Blokada je postavljena prije mosta na Cijevni i službenici policije ne puštaju nikog da se kreće ka gradu.

Ova mjera uslijedila je nakon što je saopšteno da je 15 slučajeva virusa korona otkriveno u Tuzima.

Tuzi je opština u Crnoj Gori sa većinskim albanskim stanovništvom, na granici sa Albanijom, 15 kilometara udaljena od Podgorice. 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password