Preko 800 policajaca traga za ubicom Gačićem

I dalje traje intenzivna potraga za odbjeglim ubicom Edinom Gačićem, koji je sinoć na lokalitetu Suhodol kod Tarčina brutalno ubio policajca Mahira Begića.

Podsjećamo, Gačić je prošli ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio i Sauda Sultanića i od tada se nalazi u bijegu.

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je da je potraga za Gačićem intenzivna i da za njim tragaju policijski timovi.

– Naše ekipe na cijeloj teritoriji Kantona Sarajevo je sastavljena od istražilaca i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku, koji provjeravaju sve informacije i idu u preglede teritorija koje dobijamo od građana – kazao nam je Halilović.

Istakao je da je posebno izražena saradnja sa Federalnom upravom policije na pregledu i pretresu područja oko Suhodola i Tarčina.

– Danas smo intenzivno pregledali područje Suhodola i Tarčina, a sve u saradnji sa policijom ZDK i SBK i HNK, kao i pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Uključena je i OSA na pregledu šireg lokaliteta Suhodola – navodi Halilović.

Komesar je napomenuo da je nekoliko stotina policajaca uključeno u potragu za Gačićem.

– Od ranih jutarnjih sati, pa sve do večernjih sati na terenu je 850 policajaca, koji potražuju Gačića, ali i koji rade na osiguranju svih manifestacija, prije svega mislim tu na EYOF. Apelujem na građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju, da se slobodno jave i nazovu policiju, jer će se svaka informacija provjeriti – zaključio je Halilović.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password