PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE “100 ŠANTIĆEVIH VEČERI POEZIJE“ SUTRA U BEOGRADU

Predstavljanje monografije “100 Šantićevih večeri poezije“ autora Radivoja Krulja biće održano 24. januara u Biblioteci Grada Beograda u 12 časova.

Na predstavljanju monografije uz autora, sveštenika Radivoja Krulja govoriće pisac Vladimir Pištalo, te pjesnici Stevan Tontić i Pero Zubac, dok će moderator biti novinar Šemsudin Zlatko Serdarević.

Monografija “100 Šantićević večeri poezije“ izašla je u oktobru 2019. u izdanju Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta“ Gradski odbor Mostar i manastira Tvrdoš, a povodom obilježavanja jubilarnih 100. Šantićevih večeri poezije u Mostaru.

Autor monografije je sveštenik Radivoje Krulj, koji je u dva navrata bio predsjednik Srpskog prosvjetnog društva “Prosvjeta“ Gradski odbor Mostar koje je zajedno sa Srpskim pjevačkim i kulturno-umjetničkim društvom “Gusle“ organizator manifestacije Šantićeve večeri poezije“.

Monografija na 224 stranice donosi na stotine dokumenata, zapisa, besjeda, fotografija, faksimila koje svjedoče o kontinuitetu održavanja “Šantičevih večeri poezije“ od 3. januara 1920. godine do danas.

Monografija je otklonila sve nedoumice o tome od kada postoje Šatićeve večeri i koje su po redu, jer ova knjiga cjelovito i argumentovano prikazuje sve šta je priređivano u čast Alekse Šantića.

Monografija je premijerno predstavljena na 100. Šantićevim večerima poezije u Mostaru, a potom u Banjoj Luci, Nevesinju i Trebinju. Predstavljanje monografije u Beogradu organizovano je uz godišnjicu smrti velikog srpskog i mostarskog pjesnika Alekse Šantića koja se obilježava 2. februara.  

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password