Pozvao cijeli vrtić u sud da proslavi usvajanje

Petogodišnjak iz Mičigena pozvao je sve drugare iz vrtića na sud kako bi bili u publici i svjedočili njegovom zakonskom usvajanju – tako je osvojio srca ljudi širom svijeta.

Dječak Majkl se u četvrtak i formalno pridružio novoj porodici, odlukom suda iz okruga Kent.

Na fotografiji, koju su zaposlenih iz okruga podijelili na zvaničnoj Facebook stranici suda, vidi se mališan kako se proteže u stolici u sudnici, pored usvojilaca.

Iza njih, u publici su Majklovi drugari iz obdaništa veselo mahali papirnim srcima.

Tokom saslušanja, svako dijete se predstavilo i objasnilo zašto je došlo da proslavi ovaj dan.

“Majkl je moj najbolji prijatelj”, rekao je dječak Stiven.

“Zovem se Lili i volim Majkla”, djevojčica je rekla sudiji Patrisiji Garner, koja je za tu priliku nosila ogrlicu od božićnih ukrasa.

“Školsku godinu smo započeli kao porodica”, rekao je Majklov učitelj. “Porodica ne mora da ima veze sa DNK-a, porodica je podrška i ljubav.”

Grupa prijatelja iz razreda, nastavnika i roditelja djece dočekala je odluku o usvajaju uz pokliče i aplauz, dok su Majkl i njegovi roditelji lupkali sudijskim čekićem, kada je postupak završen.

Četvrtak je u okrugu Kent proslavljen kao Dan usvajanja, a 37 djece je “s ljubavlju i zvanično dočekano u porodicama”, napisali su zvaničnici okruga na Facebooku.

“Njihov put je nekad bio jako dug. Podrazumijevao je čuda i velike promjene i za djecu i za porodicu, kao i nevjerovatnu podršku zajednice – kao što to danas možete da vidite na ročištu za usvajanje Majkla”, rekla je sudija Patrisija Garner, lokalnim medijima.

“Cijeli njegov vrtić i škola su ovdje da kažu ‘volimo te’ i ‘podržavamo te’, kao i ‘mi ćemo biti ovdje ne samo danas, već i u budućnosti’.”

Majkl je za lokalne medije ispred sudnice rekao: “Volim svog tatu!”

U prilogu se vidjelo i očevo oduševljenje.

Fotografija na kojoj se vidi Majkl i cijeli vrtić podijeljena je na Facebooku čak 100.000 puta.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password