Poznatu pokerašicu ubio fen

Lilija Novakova, najljepši poker igrač Rusije – kako su je još zvali, pronađena je mrtva u svom stanu u Moskvi, i to na podu kupatila.

Preminula je usljed strujnog udara, iako se u prvi mah mislilo da je sve izazvao telefon, piše „Blic“.

Inače, Novakova je bila veoma talentovana za matematiku, posebno aritmetiku, a imala je i diplomu inženjera koju je stekla na jednom od najboljih ruskih univerziteta.

Ali, zanimljivo je da nikada nije pristala da radi u nekoj od vodećih industrijskih kompanija, već se opredijelila za karijeru profesionalne poker zvijezde, a ispostavilo se da je to unosno zanimanje.

Ona je bila poznata i kao online igrač, ali i igrač u stvarnom životu, a imala je i vlastite web kanale za poker, kao i različite kurseve i radionice za početnike.

Važila je i za najljepšu i najseksepilniju ženu u svijetu pokera.

Lilijini roditelji su se zabrinuli kada se nije javljala ni na mobilni ni na fiksni telefon, pa su zamolili komšiju da provjeri šta se dešava, kada je on i pronašao njeno tijelo na podu kupatila.

„Prilikom prvih provjera mrtvog tijela mlade žene, primijećeni su znaci traumi od strujnog udara“, rekli su ruski istražni organi.

U prvi mah su se pojavile informacije o tome da je sve izazvao mobilni telefon, ali istraga je pokazala da je nesretnu djevojku usmrtio fen.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password