PORUKA SRBIMA U MOSTARU – Puna podrška Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je Srbima koji žive u Mostaru da znaju da uživaju podršku Republike Srpske, da razumiju njihovu poziciju i da će na svaki mogući način, zakonodavnim i političkim sredstvima, nastojati da obezbijede njihovu bolju poziciju.


Nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima političkih partija i šefova klubova partija zastupljenih u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Cvijanovićeva je navela da će političke partije iz Republike Srpske zajednički nastupiti na izborima u Mostaru.

Što se tiče Mostara, Cvijanovićeva je naglasila da je tu situacija nešto drugačija, s obzirom na to da su u toku određene pripremne aktivnosti koje se tiču održavanja izbora prvi put nakon mnogo godina.

“Izrazili smo apsolutno nezadovoljstvo položajem srpske zajednice u Mostaru, ali i potrebu da se pod hitno riješi pitanje konstitutivnosti, stvarne, praktične i političke konstitutivnosti srpskog naroda u pojedinim kantonima i generalno u Federaciji BiH”, istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske je dodala da će u kontekstu predstojećih aktivnosti, srpskim klubovima biti prepušteno da obave dodatne konsultacije za donošenje Izbornog zakona.

“Tu je maglovita situacija kada je u pitanju budućnost i šta to treba da uživa srpska zajednica. Ono što je važno jeste da kakvo god da bude rješenje i ishod ovih zakonodavnih aktivnosti koje su pred nama, posebno je važan naš zaključak na današnjem sastanku da mi želimo i ići ćemo sa zajedničkim nastupom i kad je u pitanju grad Mostar”, rekla je Cvijanovićeva.

“Želimo da Srbi u Mostaru budu dio traženja rješenja i funkcionisanja rješenja koje će biti postignuto i da ta pozicija mora biti ojačana”, naglasila je Cvijanovićeva.

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, koji je i lider Demosa, te srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je lider SNSD-a.

Sastanku su prisustvovali i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać, predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stavandić, predsjednik NDP-a Dragan Čavić, predsjednik SPS-a Goran Selak, generalni sekretar DNS-a Darko Banjac, potpredsjednik SDS-a Rado Savić i zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password