Pogledajte kako su bile odjevene dame na inauguraciji Zorana Milanovića

Sanja Musić-Milanović, supruga novog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, na inauguraciji se pojavila u haljini pastelno ružičaste boje, a kombinovala je s kaputom u istoj nijansi. Oduševila je prisutne na Pantovčaku, ali i javnost. Mnogi su na društvenim mrežama komentarisali kako izgleda kao prava prva dama.

– Kombinacija haljine i kaputa istog tona evocira stajling članica kraljevske porodice i drugih prvih dama kao što je Melanija Tramp (Melania Trump). Kreacija je minimalistička, bazičnog kroja te je kao takva zahvalna u ovakvim prilikama i ujedno otkriva naklonost poslovnom odijevanju. Haljina midi dužine ima detalj u obliku ležerne mašne koja se veže na struku, no silueta nije naglašena, već lagano pada – komentarisala je modna savjetnica Dubravka Prpić-Znaor za „Večernji list“.

Uporedili su je i s Kejt Midlton (Kate Middleton). Odabir s inauguracije podsjeća na odabir Kejt Midlton s vjenčanja njene sestre Pipe Midlton (Pippa).

Kolinda Grabar-Kitarović pojavila se u crnoj haljini s bijelim naličjem koju je kombinovala s bolerom, a ogrnula se pašminom s krznenim detaljima, dok je nosila crne salonke na visoku tanku petu.

Poređenje odjevnih kombinacija Kolinde Grabar-Kitarović za njenu inauguraciju 2015. godine i Milanovićevu inauguraciju govori koliko je promijenila stil. Prije pet godina odabrala je jarkoplavu od glave do pete i nisku punđu.

Himnu na inauguraciji pjevala je muzička diva Josipa Lisac, koja se obukla u crno od glave do pete, a „all black“ kombinaciju upotpunila je detaljima – crnim šeširom i „Gucci“ rukavicama.

Za nastup je odabrala crvene detalje pa je crni šešir zamijenila raskošnim crvenim.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password