Počinje gradnja deset kilometara duge dionice Počitelj – Zvirovići

Početak radova na dionici Počitelj – Zvirovići LOT 1 danas će sa početkom u 10 sati u vojarni Dretelj u Čapljini biti obilježen svečanošću. 

Dionica Počitelj – Zvirovići LOT 1, ukupne dužine od 10,1 kilometar, od izuzetne je važnosti, jer će njenom izgradnjom Hercegovina biti direktno povezana s Evropskom unijom, odnosno s Graničnim prijelazom Bijača, sapćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

LOT 1 obuhvata trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do Petlje Zvirovići, a izvođač radova je kineska firma „China State Construction Engineering Corporation Limited“ (CSCEC).

Veliki most kod Počitelja nije sastavni dio ovog lota.

Gradnja poddionice Počitelj – Zvirovići finansira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog s Evropskom investicijskom bankom (EIB).

Na svečanosti u Dretelju govorit će čelnik CSCEC-a Tang Hao, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, kineski ambasador u BiH Đi Ping i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password