Počela zimska čarolija u Mostaru

U Mostaru je sinoć počela prava zimska čarolija. Vrata je otvorio zimski grad nazvan “Winterville“ smješten na poznato mostarsko šetalište.

Zimski grad proglašenim je otvorio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je rekao da je cilj bio okupiti cijeli Mostar na ovom mjestu, te im pružiti priliku da se ugodno osjećaju i lijepo provedu.

„Sve to je i zbog toga što smo mi grad koji je ušao u drugi krug aplikacije Mostar 2024. Evropa je prepoznala da Mostar može biti kulturna prijestonica, a mi sa našim sugrađanima želimo dokazati da je to zaista i moguće. Evropa nam daje podršku, a ja sam siguran da ćemo uspjeti“, izjavio je Bešlić.

Semir Temin, zamjenik direktora Turističke zajednice HNK je izjavio kako je ova institucija podržavala cijele godine veliki broj manifestacija.

„Često su nam nedostajali sadržaji, a oni najviše privlače turiste. Meni je posebno drago da se nalazimo u ovoj prelijepoj ulici, ulici naše mladosti“, izjavio je Temim.

Službenom dijelu otvaranja prethodio je nastup poznatih Mostarskih mažoretknja, a posebnu pažnju je privukao mađioničar Steffano. Program su vodili glumci Ajla Hamzić i Bojan Beribaka koji su na izuzetno zanimljiv način zabavili publiku.

Poslije govorancija nebo iznad Mostara obasjao je vatromet, a onda je uslijedio nastup kultnog splitskog benda  TBF.

Zimski grad biće otvoren do 7. januara naredne godine.

Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Evropsku prijestonicu kulture, za ovogodišnji Zimski grad osigurala je više od stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara, ali i ostale koji u Winterwillu mogu naći dobru zabavu i mnoštvo interesantnih sadržaja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password