Počela rekonstrukcija nevesinjskih saobraćajnica

Opština Nevesinje počela je rekonstrukciju i sanaciju gradskih, prigradskih i lokalnih saobraćajnica. Za ovu namjenu budžetom su predviđena sredstva od oko 780.000 KM.

Već je završeno asfaltiranje dijela ulice Vuka Karadžića, a danas je u planu početak rekonstrukcije dijela ulice Iva Andrića na Kilavcima.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodana Šiljegovića 14 saobraćajnica podijeljeno je u četiri lota.

− U prvoj grupi su Ulica 5. bataljona na Gvozdu, Iva Andrića i Vuka Karadžića, a u drugoj saobraćajnice u bivšoj kasarni iza Poslovnog centra i u naselju Vitli kod Boračke zgrade (Ulica Nikole Pašića) − kaže Šiljegović.

On je pojasnio da „LOT 3“ obuhvata saniranje i krpljenje udarnih rupa u selima Zalužje, Drežanj, Bratač i Grabovica, dok „ LOT 4“ predviđa rekonstrukciju i izradu putne infrastrukture u prigradskim naseljima Miljevac, Šehovina, Solarevina i Šajbe. Oborinska kanalizacije biće riješena za kompletan „LOT 2“ i ulice Iva Andrića i Jovana Dučića. Pored toga, dodaje Šiljegović, planirano je i postavljanje javne rasvjete u naselju Gvozd.

Radove izvode preduzeća „Nevesinjeputevi“ i „HP investing“, a rok za završetak posla je kraj septembra.

U opštini Nevesinje ranije je počelo nasipanje lokalnih i nekategorisanih puteva prema planu koji je usvojio Opštinski parlament. Preostalo je još da se završi nasipanje u Brataču, Krekovima i selima u Gornjem polju, potvrđeno je u lokalnoj upravi.

Radio Nevesinje

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password