PJEVAO I RAZBIJAO: Dačić se latio mikrofona i na noge podigao 500 ljudi (VIDEO)

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić sinoć je prisustvom i pjesmom, na svečanoj večeri u Hotelu “Mediterranean village” u Paraliji, uveličao slavlje velike grupe Jagodinaca koji su u to grčko ljetovalište doputovali 28. maja u organizaciji Skupštine grada Jagodine.


Šef srpske diplomatije Ivica Dačić bio je sinoć gost svog koalicionog partnera Dragana Markovića Palme u Paraliji, na večeri povodom ovogodišnjeg otvaranja kancelarije Jedinstvene Srbije.

Na svečanoj večeri, koju je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma upriličio za oko 1.200 privrednika, Dačić je za grčke prijatelje otpjevao čuvenu grčku pesmu „Mi mou thimonis matia mou“ („Ne ljuti se na mene oko moje“). Na kraju je razbio tanjir!


On je potom otpjevao i pesmu „Pukni zoro“ i „Muštuluk“.

Šef srpske diplomatije napravio je pravi štimung, svi su ustali i igrali i pevali s njim.

U kratkom obraćanju Jagodincima i njihovim gostima iz Grčke i Egipta, Dačić je istakao da je “Grčka veliki prijatelj Srbije, a Srbi i Grci dva ista naroda”.

– Na teritoriji Grčke nalaze se dvije velike srpske svetinje, manastir Hilandar i ostrvo Krf – rekao je Dačić i istakao da Srbija i Grčka grade i njeguju dobre međusobne odnose u svim segmentima.

– Siguran sam da će se prijateljstvo naša dva naroda nastaviti – dodao je Dačić.On se zatim prihvatio mikrofona i već prvom pjesmom podigao na noge veliku salu hotela u kojoj je bilo oko 500 ljudi. Svi su pjevali sa Dačićem, a pravi “urnebes” je nastao kad je ministar zapjevao “Pukni zoro”. Bilo je podignuto i prema ministru usmjereno na stotine kamera mobilnih telefona, sijevali su blicevi, a Dačić je sa mikrofonom prošetao od stola do stala.

Dačić je svečanoj večeri prisustvovao sa sinom Lukom i nekoliko zaposlenih u njegovom ministarstvu.

Marković je, uz kratak rezime šta je delegacija iz Jagodine, u kojoj su političari, privrednici, odbornici, zdravstveni i prosvetni radnici, vaspitači, zaposleni u komunalnim delatnostima, penzioneri… radila u Paraliji i Katarini, objelodanio da će predsjednik Privredne komore regije Pireia Ilijas Hadžihristodulos otvoriti prodajne centre u nekoliko gradova u Srbiji i da će Srbija u oktobru u Katarini učestovati na Festivalu turizma.

On je podsjetio da su privrednici u Katarini, u Privrednoj komori regije Pirei, imali važan sastanak s privrednicima te regije, a posetili su i jednu uzornu vinariju, ljekari su posjetili bolnicu i urgentni centar u Litohoru, vaspitači Dječji vrtić a prosvetari škole u Katarini…

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password