Petrović u narednih 10 dana preuzima direktorsku fotelju

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović trebalo bi funkciju generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske da preuzme u narednih 10 dana, saznaje Srpskainfo.
Kako naši sagovornici navode, Nadzorni odbor ovog preduzeća zasijedaće iduće sedmice, a tom prilikom biće smijenjeno kompletno rukovodstvo Elektroprivrede RS.

Nakon što preuzme funkciju od aktuelnog v.d. direktora Radmile Čičković, prvi čovjek Trebinja i generalni sekretar SNSD odrediće i ko će biti njegov mogući nasljednik na čelu grada.

– Kandidat za gradonačelnika za predstojeće prijevremene izbore koji će se, sada je sigurno, održati u roku od 90 dana nakon što Petrović preuzme novu funkciju, biće poznat za nekoliko dana. Još nismo razgovarali ko bi mogao biti njegov nasljednik, ali ima potencijalnih kandidata koji bi mogli da obavljaju tu dužnost i da nastave s projektima koje je započeo Petrović – navodi naš izvor.

Ističu da će do prijevremenih izbora dužnost prvog čovjeka Trebinja obavljati aktuelni zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.

 

TREBINJE (SRNA) – Zgrada „Elektroprivrede Republike Srpske“ /ERS/.

Međutim, Petrović juče nije želio da komentariše prijedlog Gradskog odbora SNSD u Trebinju, koji ga je kandidovao za novog generalnog direktora Elektroprivrede RS. Medijima je kratko, uz osmijjeh, samo poručio „da je to prijedlog trebinjskog SNSD“.

Istovremeno, nezvanično saznajemo da će, pored Radmile Čičković, biti smijenjeni i aktuelni v.d. izvršni direktori za pravne poslove Dragoljub Reljić i za ekonomske finansijske poslove Darko Milunović, dok je izvršni direktor za tehničke poslove Goran Vukoje pred penzijom.

Naši sagovornici navode da je za Reljića obezbijeđeno mjesto u Predsjedništvu BiH, dok bi Milunović mogao biti vraćen u Vladu RS.

– Mjesta izvršnih direktora mogla bi da budu predata koalicionom DNS i novim partnerima koji će učestvovati u novoj vlasti – ističu naši sagovornici.

Nagrada za dobar rezultat

Podsjećamo da je Luka Petrović na opštim izborima kao kandidat SNSD za poslanika u Narodnoj skupštini RS osvojio 16.454 glasa.

– Na izborima je SNSD u Hercegovini ostvario jako dobre rezultate. Zbog toga smo smatrali da nam treba pripasti mjesto u Elektroprivredi, te smo odlučili da na sjednici Gradskog odbora kandidujemo Petrovića za novog generalnog direktora – kažu naši sagovornici iz Gradskog odbora SNSD.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password