Par iz Trebinja oborio sve rekorde: VJENČALI se u subotu, pa RAZVELI u srijedu

Veliki broj brakova u modernom vremenu završi se nakon nekoliko godina, a ima i onih koji bračni staž mjere i kraće – u mjesecima ili danima. Neki se na razvod odlučuju i posle 70 godina zajedničkog života.

Tako je u Bijeljini prije nekoliko godina zabilježen slučaj gdje je par pod istim krovom uspio da „sastavi“ tek 12 dana. Sličan slučaj dogodio se u Trebinju, gde su se mladenci vjenčali u subotu, a zahtjev za razvod braka podnijeli su već naredne srijede, što znači da su samo tri dana bili u braku, piše Klix.

Ali, dok nekima brakovi pucaju za manje od godine dana, drugi ljubav pronalaze i u poznim godinama.

Prema analizi Zavoda za statistiku Republike Srpske najstariji mladoženja imao je 90 godina, dok je najstarija nevjesta imala 86 godina.

Statistika pokazuje da su, od razvedenih brakova u Republici Srpskoj tokom 2018. godine, tri najduža trajala 50, 54 i 70 godina. Najkraći brak koji je razveden u ovoj godini trajao je dva mjeseca.

Na pitanje zašto neki brakovi traju kratko, a neki dugo, psiholog Anela Hasanagić kaže da odgovor treba tražiti u uključenim stranama, dakle supružnicima. Prema njenim rečima brak nerjetko ne opstaje zbog nezrelosti jednog od supružnika.

Razvod braka je postao učestala pojava, ali to nije drugačija situacija u odnosu na druge evropske zemlje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password